Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Валенсия Манисес

Летище Валенсия Манисес (VLC)

Летище Валенсия Манисес (VLC)


Летището във Валенсия Манисес се намира на 9 км западно от Валенсия. Летището обслужва района на едноименния средиземноморски град на източното крайбрежие на Иберийския полуостров. Това е 8-мото по големина летище в Испания по брой пътници.


Официалното откриване на летището е в далечната 1933 г. В наше време най-значителното нововъведение на аерогарата е покриването на единствения терминал със соларни панели. През 2007 г. към него е построен и подтерминал, който обслужва регионалните авиокопревозвачи. Обслужените пътници през 2012 г. са почти 5 млн. души. От летище Валенсия Манисес може да се направят връзки до около 15 страни в Европа. То се състои от един терминал и две писти.

Услуги на летище Валенсия Манисес
На летището Може има 4 кафенета и няколкото ресторанта. Магазините са шест, в това число и безмитен, както и аптека. Не се предлага възможност за съхранение на багаж. Летището предлага две зали за срещи -  едната с капацитет 80 души, и втора – по малка, които се намират един до друг. Освен това авиокомпания Iberia има собствен салон. Летището не е изцяло пригодено за хора с увреждания, но има специални асансьори, рампи и стаи за отдих. На основното ниво се намира медицинският център. На първото ниво - сектор Заминаващи полети може да намерите банкомати и бюро за обмяна на валута, а на третия етаж има параклис.

Транспорт до града
С кола: Летището се намира до магистрала A3, която свързва Валенсия и Мадрид, близо е също и до А7, по която може да стигнете до Барселона и Франция. Валенсия е свързана с А3 чрез път  N-335. Ако възнамерявате да наемете кола, в залата на пристигащите (в основното ниво) ще намерите гишета на пет компании - Avis, Centauro, Europa Rent-a-Car, Europacar и Hertz.

С такси: Стоянката на такситата е пред изхода на залата за пристигащи.

С метро: Летището във Валенсия няма връзка с влак, но пък между центъра на Валенсия и самото летище има удобна и честа връзка с метро (линии 3 и 5). Времето за пътуване до центъра е 15 мин, а самото метро продължава до ж.п. гарата и пристанището след това.

С автобус: Автобусните линии от и до летището са две:
- AeroBus се движи от летището до центъра на Валенсия на всеки 20 минути между  6:00 и 22:00 часа, като пътуването продължава около 20 минути.
- MetroBus също свързва града с летището, но има повече спирки по пътя и стига до Валенсия за около 45 минути.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Валенсия Манисес

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ЧРЕЗ НАШИЯ САЙТ

✅Обслужването е на български език.

✅Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✅Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.

✅Заплащането на самолетен билет става в България по банков път в Банка ДСК.

✅Приемаме заплащане с дебитна или кредитна карта.

✅Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.