Онлайн резервация на самолетен билет до и от летище Билунд (BLL)

Самолетни билети до и от летище Билунд (BLL)

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Билунд

 

Международно летище Билунд
Международно летище Билунд

Летище Билунд е с IATA код: BLL. То е второто по големина в Дания. Намира се на около 2км. североизточно от град Билунд. Аерогарата обслужва предимно чартърни и карго полети. На нея оперират и много редовни и нискотарифни авиокомпании.

В близост до летището се простира тематичния парк Леголенд, посещаван от хиляди туристи. През 1961г. сина на  основателя на "Лего"  Годфред Кърк построява писта с дължина 800м. и хангар за фабриките си. След включването и на други заможни сънародници се изготвя план за разширение на Летище Билунд (BLL) като редовно летище. На 1 ноември 1964г. стария хангар с контролна кула и асфалтова писта от 1660м. става факт и летище Билунд (BLL) заработва на пълни обороти. Администратор на контролната кула е Ханс Ерик Кристенсен, главен пилот на Лего. В първите години терминала обслужва само карго полети, а след построяването на терминал 2  през 2002г.започват да се извършват и пътнически.

Следват години на реновиране на летищните съоражения и развитие дейността  на на аерогарата. Летище Билунд (BLL) обслужва годишно около 2 мил. пътници, приема самолети с размери на Боинг 747 и превозва хиляди тона карго товари.

Услуги на летище Билунд
Летище Билунд (Billund Airport) предлага на своите посетители и гости висококачествени услуги. Управата се ръководи от мотото, че пътниците заслужават най-доброто и са благодарни за лоялността им.  Салонът на летището е удостоен с титлата "висока оценка" измежду 850 летища по света. Пристижната титла е спечелена за трети път от 2011г. до сега.

От информационното бюро пътниците се информират за всичко, което ги интересува. Финансовите услуги се поемат от обменни бюра, банкомати, а до 100 евро може да обмените в кафенето. Магазините са заредени с вестници, списания, подаръци и закуски. На втория етаж има безмитен магазин. Заведенията за хранене предлагат голямо разнообразие от храни, напитки и сладкиши. Офис за коли под наем обслужва пътниците, желаещи да бъдат по мобилни при извършването на служебната си командировка или по-бързото достигане на някоя забележителност. На терминала може да ползвате безлатен интернет, като предварително се регистрирате и получавате 24 часов достъп.

За пътниците с намалена подвижност и увреждания е налично всичко необходимо, като рампи, колички, телефони и паркинг. За целта е необходимо предварително да уведомите авиокомпанията с която пътувате.

Другите услуги като: конферентен център, туристически агенции, телефони,  ложи, стая за грижа за малки деца, и  тераса с изглед към пистата допринасят за добрия престой на летище Билунд (BLL).

Паркинг зоните са с дълготраен и с краткотраен престой. Зоните са 6 и са с имена на държави: Австралия, Гренландия, САЩ, Испания, Кения, Египет. До по-отдалечените паркинги се движи безплатен автобус.

Транспорт до и от летище Билунд
Достъпът до летището се осъществява с автобуси, като спирката е пред залата за пристигащи. Автобусите спират на места с номера за съответните дестинации. Използват се пътища с номера 912х и 913х. Пред изхода на терминала оперират таксиметрови коли, предлагащи маршрути по жение на пътниците. Летището има връзка с основните магистрали с отлично обозначени пътни знаци и посоки.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Билунд

AddThis Social Bookmark Button

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВИРАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ УИЗ ЕЪР

✈ Обслужването е на български език.

✈ Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✈ Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.

✈ Заплащането на самолетен билет става в България само по банков път в Банка ДСК или Райфайзенбанк.

✈ Не Ви е нужна дебитна или кредитна карта.

✈ Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.

ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ПРОМОЦИОНАЛНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ С АВИОКОМПАНИЯ WIZZ AIR

WIZZ AIR ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ
ДЕСТИНАЦИИ НА WIZZ AIR
ПОЗВОЛЕН БАГЖ НА WIZZ AIR
WIZZ AIR АВИОКОМПАНИЯ
РЕЗЕРВАЦИИ НА ХОТЕЛИ БЪЛГАРИЯ
РЕЗЕРВАЦИИ НА ХОТЕЛИ ПО СВЕТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА РАЙФАЙЗЕН БАНК