Онлайн резервация на самолетен билет Варна (VAR) - Ливърпул (LPL)

Летище Ливърпул (LPL)

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Ливърпул

 

Международно летище Ливърпул (LPL)
Международно летище Ливърпул (LPL)

 

Международно летище Ливърпул е с IATA код: LPL. На английски се изписва по следния начин Liverpool  International Airport. Летището е познато още и под името Летище Ливърпул Джон Ленън (Liverpool John Lennon Airport). Летището е наименовано на световно известния музикант Джон Ленън. Разстоянието от летището до центъра на град Ливърпул (във Великобритания) е 12 км. Строежа на аеропорта е в периода от 1930 до 1933г.  Летището претърпява няколко обновявания и може да се похвали с модерен пътнически терминал, с контролна кула, два самолетни хангара, паркинг на няколко нива и хотел. Летище Ливърпул (LPL) е на 13 място по натовареност сред летищата във Великобритания. Летище Ливърпул Джон Ленън има един единствен терминал.

Услуги предлагани на летище Ливърпул (LPL)
Пътниците пристигащи и заминаващи от и до летище Ливърпул (LPL) могат да получат допълнителни услуги на високо ниво. За актуална и подробна информация относно заминаващи и пристигащи полети може да се обърнете към информационното бюро. Ако желаете да резервирате хотел, автомобил под наем или други услуги се обърнете към туристическото бюро. За всички, които имат нужда да се подкрепят преди полет има разнообразни заведения за хранене както и ресторанти, кафенета и барчета. За любителите на шопинга е важно да споменем наличието на безмитни магазини за парфюми, дрехи, алкохол и сувенири. Тук ще намерите и офиси за коли под наем, но не забравяйте, че най-добите цени за коли под наем са тези с предварителна резервация. Ако желаете да споделите Вашето пътуване от летището с приятелите си в социалните мрежи ще се насладите и на сърфирането с безжичен интернет. Хората със специални потребности при пътуване могат да ползват всичко необходимо като направят предварителна резервация. На летището има и паркинг за краткотраен и дълготраен престой. Паркингът е достатъчно голям и се простира се на няколко етажа.  

Транспорт до и от летище Ливърпул (LPL)
С автобус: До и от летище Ливърпул (LPL) може да ползвате обществен транспорт със следните номера на автобуси: 501, 500, 86A, 80A, 82A, 89A.

С такси: Ако желаете таксиметрови услугите, то много бързо ще намерите стоянката на такситата, която се намира точно пред сградата на терминала.

С автомобил: Ако ползвате автомобил, то на Ваше разположение са следните магистрали: на юг-изток по магистрала М6, на север магистрала А55, на север-североизток магистрала М6. Още могат да се ползват близките магистрали М57, М62, М56.

 

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Ливърпул