Онлайн резервация на самолетен билет Варна (VAR) - Берлин Шьонефелд (SXF)

Летище Берлин Шьонефелд (SXF)

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Берлин Шьонефелд

 

Международно Летище Берлин Шьонефелд (SXF)Международно Летище Берлин Шьонефелд (SXF)

Международно Летище Берлин Шьонефелд е с IATA код: SXF. На немски се изписва по следния начин: Flughafen Berlin Schonefeld. То е второто по натовареност в Берлин след Летище Берлин Тегел.  Летище Берлин Шьонефелд е разположено на 18 км югоизточно от Берлин и е в близост до град Шьонефелд в провинция Бранденбург. Броят на пасажерите обслужени за 2017 година е около 12 милиона, като основния поток от туристи е насочен към европейските дестинации за отдих и почивка.

Летището започва да работи от 15.10.1934г, като до момента е претърпяло множество обновявания и разширявания докато придобие днешния си облик. Летището има 4 терминала: A, B, C и D. Тези терминали са разположени един до друг, като между всеки от тях има топла връзка. В основната сграда се помещават зонаите за чекиране на Терминал А и Терминал B.

На територията на Терминал А са разположени гишетата за регистриране от A01 до A18.

На територията на Терминал B се намират гишетата от B20 до B29.

Терминал C не разполага със зона за регистрация, той основно се използва за провеждане на проверката на сигурността на пътниците. Поради липса на достатъчно място, терминалът предлага по-малко удобства от колкото на другите международни летища. Има няколко магазина, включително и безмитен магазин, заведения за бърза закуска и ресторантчета, както и зони за обслужване на няколко авиокомпании.

На територията на Терминал D се намират гишета от D40 до D57, които се използват основно от авиокомпаниите: Ryanair, Condor, Germania и Norwegian Air Shuttle.  

От и до България се изпълняват директни нискотарифни полети на авиокомпания Wizz Air от летище Варна (VAR) до летище Берлин Шьонефелд (SXF) през летния сезон.
 

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Берлин Шьонефелд