САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ С ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ

Онлайн резервация на самолетен билет до и от летище Франкфурт Майн (FRA)

Самолетни билети до и от летище Франкфурт Майн (FRA)

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Франкфурт Майн

 

Международно летище Франкфурт Майн (FRA)
Международно летище Франкфурт Майн (FRA)

Главното международно летище Франкфурт Майн (Frankfurt International Airport) е с IATA код: FRA. Летището е разположено на 12 км. от град Франкфурт. Аерогарата се простира на 2 000 хектара земя. С двата терминала заедно, четирите писти и с логистичните си бази летището приема и изпраща 65 милиона пътници за година. Аеропортът е водещ и най-натоварен в страната. Нарежда се на четвърто място в Европа, а в световната класация заема дванадесето място по натовареност. По карго трафик и като аерогара с с най-много дестинации в чужди държави, за 2015г. застава на първо място.   

В периода от 1947-2005 южната част на летището е на разположение на военно-въздушната база Рейн-Майн. Аерогарата  е открита през 1912г. Летището е разширено след Първата световна война. Плановете за ново летище са одобрени през 1933г. и строежа е в ход. Второто летище е отворено на 8 юли 1936 година. Централният терминал на летище Франкфурт на Майн (FRA) е отворен на 14 март 1972г. а до него оперира и първата ж.п. гара. Въпреки многото протести против строителството на третата писта от жителите и еколозите тя е факт през 1984г. Протестите са против  високите нива на шум, замърсяването  на въздуха и изсичане на много от защитените дървета.

Поради изчерпване на капацитета на Терминал 1 през 1990г. започва строеж на Терминал 2, а  през 1999г. е построена ж.п. гара - част от Кьолн-Франкфуртската скоростна ж.п. линия.
През 2009г. летище Франфурт Майн (FRA) се сдобива с нова писта, за излитане на малки самолети с ограничение за използване от 23ч. до 5ч., за ограничаване на шума. За Терминал 3, чийто строеж е започнал през 2015г. се предвижда да посреща и изпраща своите посетители през 2022г.

Услуги на летище Франкфурт Майн (FRA)
И на двата терминала на гостите се предлага разнообразие от добре заредени магазини, супермаркет, ресторанти, кафенета и барове. Доста авиолинии имат салони, а на третия етаж на Т1 се намира Europe City Club. Той е достъпен за всеки след платена такса. Конферентен център предлага зали за бизнес срещи, а банкови и  пощенски офиси отварят врати за клиентите си. На летището има още аптека,телефонни апарати и казино. За най-малките са обособени специални кътове за игри. Интернет е наличен и на двата терминала. За хората с увреждания летището е достъпно със специализираните рампи, паркоместа, асансьори и телефони.


Достъп до и от летище Франкфурт Майн (FRA)
Достъпът до и от летището се извършва с коли, с автобуси и таксита от двете магистрали А3 и А5 по ясно обозначени табели. Времето до центъра на град Франкфурт е 10-15мин. Офиси за кола под наем предлагат услугите си. Таксиметровите коли също са разположение на пътниците, като Ви оставят на точното място. Безплатен автобус оперира между терминалите.

Автобусната спирка е пред Терминал 2.Пред Терминал 1 автобусите са с същите дестинации. Автобусните линии номер 61, 68, 73 и 975 пътуват и до Терминал 2. Другия достъп до летище Франкфурт е с двете ж.п.гари. Първата е за влакове в района на Франкфурт – на Терминал 1, а втората за далечните дестинации.  Паркинг услугата е за дълъг и кратък престой, който може да резервирате и онлайн предварително. По-отдалечения паркинг предлага 1500 паркоместа.

 

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Франкфурт Майн

Полетно разписание от София (SOF) до Франкфурт Майн (FRA)

Разписание на нискотарифните директни полети с авиокомпания Уиз Еър (Wizz Air)
от летище София (SOF) до летище Франкфурт Майн (FRA)

ПЕРИОД НА ИЗПЪЛНЯВАНЕ НА ПОЛЕТИТЕ

 от 06.01.2020 до 29.03.2020: ПОНЕДЕЛНИК, СРЯДА, ЧЕТВЪРТЪК, ПЕТЪК,  НЕДЕЛЯ

ПРОВЕРИ СВОБОДНИ МЕСТА И ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ УИЗ ЕЪР

✈ Обслужването е на български език.

✈ Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✈ Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.

✈ Заплащането на самолетен билет става в България само по банков път в Банка ДСК или Райфайзенбанк.

✈ Не Ви е нужна дебитна или кредитна карта.

✈ Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.

ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

WIZZ AIR ДЕСТИНАЦИИ

WIZZ AIR АВИОКОМПАНИЯ

WIZZ AIR
ПОЗВОЛЕН БАГАЖ

WIZZ AIR
ПРОМОЦИИ

ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА РАЙФАЙЗЕН БАНК

Wizzair - директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Варна, Бургас, Букурещ, Солун с авиокомпания Wizzair. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.wizz.air-bg.com  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.