Онлайн резервация на самолетен билет до и от летище Дубай (DWC)

Самолетни билети до и от летище Дубай Ал Мактум Интернешънъл (DWC)

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Dubai World Central - Ал Мактум Интернешънъл

Летище Dubai World Central - Ал Мактум ИнтернешънълНовият терминал Concourse A на международното летище в Дубай отвори врати прз януари 2013 година. Пълното име на летището е Дубай Ал Мактум Интернешънъл (Dubai World Central - Al Maktoum International Airport). IATA кода на летището е: DWC.  Със своите 140 кв км това е не само най-голямото летище в света, но също така и дом на първата в региона интегрирана, мултимодална платформа за транспортиране, свързваща - въздух, море и земя.

Първата фаза на Dubai World Central - DWC включваща една писта вече е приключила. Терминалът Concourse A има над 20 гейта, всички от които са съвместими със самолетите Airbus 380. Терминалът е специално пригоден за самолети А380 и затова авиокомпания Emirates най-често каца и излита от там, тъй като компанията има 31 такива самолета. Още през първия месец от откриването на терминала, през него са минали над половин милион пътници в 2450 полета.
 
Пътническият терминал е с капацитет до 5 милиона пътници годишно, като има възможност да бъде разширен до 7 милиона пътници годишно.

Товарният терминал е с капацитет от 250 000 тона годишно, който е с възможност за разширяване до 600 000 тона годишно. Контролната кула за упраление на полетите е висока 92 метра.

Dubai World Central се състои от 6 зони:
- Dubai Logistics City (DLC) - логистика
- Commercial City - търговска част
- Residential City жилищна част
- Aviation City - авиационна част
- Golf City - голф част
- Dubai World Central (DWC) - най-голямото летище в света - Dubai World Central - DWC

Бихме желали да Ви уведомим , че считано от 22.03.2014г. всички граждани на РБългария пътуват за ОАЕ без визи!!!
 
Необходимо е само да предоставят валиден международен паспорт на контролно пропусквателните пунктове на влизане и излизане от страната!
 
За деца до 18 год., пътуващи с родители без брак или без някой от родителите си, се изисква нотариално заверено пълномощно. То е необходимо за представяне само пред КПП на България!
 
Не се изискват допълнителни документи или плащане на място!

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Dubai World Central