Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Катаня

Международно летище Катаня (CTA)
Международно летище Катаня (CTA)

Аеропорт Винченцо Белини или още Катания Фонтанароса (Catania Fontanarossa) е международното летище на Катания. Летището има IATA код: CTA. Градът е втори по големина на остров Сицилия (Италия). Катаня е родния град  на композитора Винченцо Белини, чийто име носи и летището.

Първата аерогара датира от 1924г. Във военните години се използва като военно летище от армията на САЩ, а след това се ползва като гражданско. За тази цел са подменени старите съоръжения, построен е нов терминал с 22 гейта и 6 товарни моста. Новата инфраструктура, включваща панорамен ресторант, подобрени писти и нови обслужващи офиси гарантират отлично обслужване на пътниците, посетили летище Катания Фонтанароса (CTA). Летището е шесто по натовареност в Италия и най-натоварено в Сицилия.

Услуги на летище Катаня (CTA)
Услугите, с които летището посреща и изпраща своите гости са в посока за максимално задоволяване на нуждите им. Туристическо и информационно бюро отговаря на всички въпроси на пътниците, а финансовите услуги се осъществяват от банкомат и банка. Магазини, включително и безмитен, за подаръци и сувенири са на разположение на  пътуващите. Заведенията за храна: ресторант, бар и кафене се грижат за приятния престой до изчакване на следващия полет. Летище Катания (CTA) разполага с офиси за наемане на коли под наем, таксиметрова служба, безжичен интернет. Хората с увреждания получават специални услуги при предварителна заявка. Срещу терминалната сграда е паркинга за дълготраен и краткотраен престой.

Транспорт до и от летище Винченцо Белини или още Катания Фонтанароса  (CTA)
Магистрала А19 е в близост до летището и свързва Катания с Палермо. До железопътната гара пътуват автобуси на всеки 20мин., такситата са също налични.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Катаня

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.