Онлайн резервация на самолетен билет от Букурещ до Бирмингам (BHX)

Летище Бирмингам (BHX)

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Бирмингам

Международно летище Бирмингам (BHX)Международно летище Бирмингам (BHX)

Летище Бирмингам (Birmingham International Airport) се намира във Великобритания и е с IATA код: BHX. Летището е международно и разположено на 10 км от центъра град Бирмингам.

Летище Бирмингам (BHX) е създадено на 8.07.1939 г., като първоначално е било използвано за военни цели. След края на Втората световна война, през юли 1946г. летището отново започва да се използва за граждански полети. Пистата е удължена и така се дава възможност да излитат и кацат по-големи самолети.

През 1984г. се открива нов пътнически терминал, който дава възможност за обслужване на над милион пътници. На 26.07.1991г. се строи втори терминал, който удвоява пътникопотока. През 2011г. двата терминала са обединени и така летище Бирмингам Интернешънъл заема шесто място във Великобритания по брой на обслужени пътници, като годишният пътникопоток достига над 10 милиона пасажери.

Услуги на летище Бирмингам (BHX)
Услугите на летище Бирмингам (BHX) са представени от: информационни бюра, банкомати, обменни бюра и безмитни магазини. Ресторанти, кафенета и заведения за храна предлагат бързи закуски. За хората с увреждания са предвидени специални услуги, които трябва да бъдат заявени с предварителна заявка. Паркингът за хора с увреждания е безплатен. На летището има офиси за коли под наем. Може да ползвате безплатен интренет. Ако се нуждаете от спешна медицинска помощ може да се обърнете към денонощния медицински център.

Транспорт до и от летище Бирмингам (BHX)
От и до летище Бирмингам (BHX) пътниците се придвижват с такси за около 25 мин. Автобуси 38 и 58 и 900 ще Ви отведат до центъра на града, като има и много автобуси до околните градчета. Летището е свързано с жп гара, от която има чести влакове до Бирмингам, а пътуването отнема само около 15 минути.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Бирмингам