Женева (Geneva) се намира в Югозападна Швейцария и е главен административен център на едноименния кантон Женева.

Женева е седалище на много европейски и световни организации и е вторият по големина град в страната след Цюрих. Градът се намира на мястото, където река Рона изтича от Женевското езеро. Реката разделя града на две части. На левия бряг на река Рона се намира историческият център с кметството и катедралата „Св. Петър“, а на десния бряг е разположена търговската зона на Женева и Дворецът на нацията.

Символът на Женева е фонтанът „Же д'О“, който се намира в Женевското езеро, близо до центъра на града. Фонтанът изстрелва струя водата до 140 метра височина със скорост 200 км. в час. През нощта е още по-впечатляващ с ефектното си осветление.

Женева е с репутация на гурме град. Местанта кухня е под влиянието на Франция и Италия. Ресторантите ще Ви предложат най-изисканите си ястия. Препоръчваме Ви да тествате пресните рибни ястия от Женевското езеро, както и местните швейцарски специалитети, които вървят в перфектна комбинация с местните женевски вина.

Женева е сравнително малък град, но тук има много възможности за забавление, поради международната смесица от националности. Повечето хора започват вечерта с аперитив в някой от баровете в града, а след това посещават нощен клуб или дискотека. Танцувалните сцени са изпълнени с представители на богати купонджии, изискани дипломати и рокери в типичните черни кожени облекла.

Ето и най-важните забележителности, които да посетите, когато сте в Женева: Двореца на Нациите (Palais des Nations), Ботаническата градина (Jardin Botanique), Международния музей на Червения кръст (Musée International de la Croix-rouge et du Croissant-rouge), Цветния часовник (Horloge Fleurie), Музей Patek Philippe, Музея на модерното и съвременно изкуство (Musée d'Art Moderne et Contemporain), Природонаучния музей (Musée d'Histoire Naturelle), ЦЕРН (CERN) - Европейския съвет за ядрени изследвания, Английската градина (Jardin Anglais) и Лифтът (Téléphérique du Salève).

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.